Vad kan vi hjälpa er med?

Vårt erbjudande
 

  • Bedömning av tak och förslag på passande anläggning.

  • Information om bygglovsprocessen, investeringsstöd och ROT-avdrag.

  • Högkvalitativa solceller och växelriktare med lång garanti.

  • Komplett installation och drifttagande av anläggning.



Era förutsättningar

Gå gärna in på solkartan och se om just ert tak passar för solpaneler.

Nedanstående första kontroll är bra att göra om ni funderar på att installera solceller:

 

  • Vilket väderstreck ligger ert tak eller mark i?

Söder är det mest fördelaktiga väderstrecket, men även tak i östlig och västlig riktning kan ge tillräckligt hög produktion för att vara intressanta.
 

  • Finns det träd, skorstenar eller annat som kan hindra ljusinflöde?

SolarEdges teknik kopplar förbi de paneler som är skuggade då de inte kan producera, men det mest ekonomiskt fördelaktiga är ändå en så öppen och skuggfri yta som möjligt.



Solenergin växer i Sverige!

Solkraftens tid är här! Trots att vi har i princip lika många soltimmar som Centraleuropa så svarar solceller bara för 0,07 procent av vår totala elproduktion, jämfört med Tysklands ca 7 procent. Fler och fler ser dock lönsamheten och miljövinsten med solceller och produktionen är på väg upp.



En god affär!

När er solcellsanläggning överproducerar matas elen ut till nätet. Då är det viktigt att ha ett elhandelsavtal där ni kan sälja överskottet. På solcellforum hjälps man åt att bygga upp en prislista i ett Google-dokument enligt nedan, med start i maj 2016. Här kan ni hitta de aktuella priserna som elbolagen betalar för er el.
 


Skattereduktion

Den överproducerade elen ger er rätt till en skattereduktion på 60 öre/kWh. Pengarna får ni tillbaka i samband med er årliga inkomstdeklaration, med ett maxbelopp på
18 000 kronor per år, vilket motsvarar 30 000 kWh. Skattereduktionen är förbehållen med en huvudsäkring på maximalt 100 Ampere.



Investeringsstöd

När ni installerar solceller har ni rätt till investeringsstöd. Detta söks hos Länsstyrelsen och nivån är i dagsläget på 30% på hela projektet för både privatpersoner och företag. Bidraget ska sökas innan anläggningsarbetet påbörjas och kan ta tid att få igenom.



El-bil

Har ni funderingar på att skaffa el-bil? I så fall kommer er elanvändning öka (cirka
4 000 kWh/år för en bil som kör 2 000 mil per år) och det kan då vara en god idé att lägga till extra paneler till er anläggning.



Bygglov

Bygglovsregler skiljer sig en del från kommun till kommun. Det är därför lämpligt att kontakta byggnadsnämnden i er kommun redan i ett tidigt skede av planeringsarbetet.
I Helsingborg behövs inget bygglov för solceller på en- och tvåfamiljshus, om panelerna har samma lutning som taket samt samma färg som underlaget.


 

Kontakt

Atlantgatan 6, 252 25, Helsingborg

E-mail: info@atumenergi.se Telefon:0735-18 90 94