
Vad kan vi hjälpa er med?
Processen

Besöket
Vi börjar alltid med ett besök på plats hos er där vi tydligt ser vilka era förutsättningar är

Kontraktskrivning
Här bokar vi in en tid för projektet

Driftsättning och genomgång
Här går vi noga igenom vad vi gjort och hur anläggningen fungerar

Ritbordet
Vi tar fram olika alternativ som vi sen presenterar för er

Installation
Samma person som projekterat kommer till er och håller i hela projektet, allt för att skapa trygghet för er

Uppföljning
Vi håller koll på samtliga av våra anläggningar och kommer följa upp med er efter en tid för att höra att allt gått som förväntat
Era förutsättningar
Gå gärna in på solkartan och se om just ert tak passar för solpaneler.
Nedanstående första kontroll är bra att göra om ni funderar på att installera solceller:
-
Vilket väderstreck ligger ert tak eller mark i?
Söder är det mest fördelaktiga väderstrecket, men även tak i östlig och västlig riktning kan ge tillräckligt hög produktion för att vara intressanta.
-
Finns det träd, skorstenar eller annat som kan hindra ljusinflöde?
SolarEdges teknik (optimerare) kopplar förbi de paneler som är skuggade och panelen är indelad i 3 - 6 dioder vilket gör att även om en del av panelen utsätts för skugga producerar resten som vanligt. Dock är det mest ekonomiskt fördelaktiga är ändå en så öppen och skuggfri yta som möjligt.
Solenergin växer i Sverige!
Solkraftens tid är här! Trots att vi har i princip lika många soltimmar som Centraleuropa så svarar solceller bara för ca 0,5 procent av vår totala elproduktion, jämfört med Tysklands ca 8-10 procent. Fler och fler ser dock lönsamheten och miljövinsten med solceller och produktionen är på väg upp.
En god affär!
När er solcellsanläggning överproducerar matas elen ut till nätet. Då är det viktigt att ha ett elhandelsavtal där ni kan sälja överskottet. På solcellforum hjälps man åt att bygga upp en prislista i ett Google-dokument enligt nedan, med start i maj 2016. Här kan ni hitta de aktuella priserna som elbolagen betalar för er el.
Skattereduktion
Den överproducerade elen ger er rätt till en skattereduktion på 60 öre/kWh. Pengarna får ni tillbaka i samband med er årliga inkomstdeklaration, med ett maxbelopp på
18 000 kronor per år, vilket motsvarar 30 000 kWh. Skattereduktionen är förbehållen med en huvudsäkring på maximalt 100 Ampere.
Investeringsstöd
Det gamla investeringsstödet har nu ersatts med ett "Grönt avdrag" Detta fungerar precis som med ROT men du får dra av 15% (14,55%) på hela installationen, inte bara arbetet. Detta görs direkt på slutfakturan från oss.
El-bil
Har ni funderingar på att skaffa el-bil? I så fall kommer er elanvändning öka (cirka
4 000 kWh/år för en bil som kör 2 000 mil per år) och det kan då vara en god idé att lägga till extra paneler till er anläggning och vi hjälper självklart till med laddstolpe om så önskas.
Bygglov
Bygglovsregler skiljer sig en del från kommun till kommun. Det är därför lämpligt att kontakta byggnadsnämnden i er kommun redan i ett tidigt skede av planeringsarbetet.
I Helsingborg behövs inget bygglov för solceller på en- och tvåfamiljshus, om panelerna har samma lutning som taket samt samma färg som underlaget.