top of page

Intresset för solceller ökar i takt med att priserna sjunker.

Vi märker att intresset för solceller ökar i takt med att priserna sjunker. Prissänkningen beror till största del på att EU har slopat strafftullarna för solpaneler med kinesiskt ursprung. ”Antidumpning, solcellsmoduler från Kina Utjämningsåtgärder upphör Den 3 september 2018 (vid midnatt) upphör utjämningsåtgärderna mot importen av solcellsmoduler av kristallint kisel och väsentliga komponenter (dvs. celler) med ursprung i Kina. För tidigare åtgärder se kommissionens genomförandeförordning (EU) 2017/366. Kommissionen har nu fastställt att dessa åtgärder inte längre är i unionens intresse och en översyn om eventuell förlängning av åtgärderna kommer inte att startas.” – EUR-lex De slopade strafftullarna i kombination med statliga subventioner gör att priserna för solceller nu är väldigt låga.

Utvalda inlägg
Titta in snart igen
När inlägg har publicerats hittar du dem här.
Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page