Intresset för solceller ökar i takt med att priserna sjunker.

Vi märker att intresset för solceller ökar i takt med att priserna sjunker. Prissänkningen beror till största del på att EU har slopat strafftullarna för solpaneler med kinesiskt ursprung. ”Antidumpning, solcellsmoduler från Kina Utjämningsåtgärder upphör Den 3 september 2018 (vid midnatt) upphör utjämningsåtgärderna mot importen av solcellsmoduler av kristallint kisel och väsentliga komponenter (dvs. celler) med ursprung i Kina. För tidigare åtgärder se kommissionens genomförandeförordning (EU) 2017/366. Kommissionen har nu fastställt att dessa åtgärder inte längre är i unionens intresse och en översyn om eventuell förlängning av åtgärderna kommer inte att startas.” – EUR-lex De slopade strafftullarna i kombination med statliga subventioner gör att priserna för solceller nu är väldigt låga.

Utvalda inlägg
Inlägg kommer snart
Håll ögonen öppna...
Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square